26 Ocak 2017

YALANCI BOYOZ


            Soğuk bir Bolu sabahından kucak dolusu sevgiler saygılar. Sömestr tatili çocuklarımız evde çalışan annelerin çoğu izin alıp çocuklarıyla beraber sıcacık evlerinde. Annelerde kuzucuklarına güzel güzel mamalar hazırlamanın peşindeler. Bu böreği de sıcacık kahvaltıya hazırlamanız dileğimle....Nette görüp yaptım çok güzel oluyor. Tavsiye ederim....

                             YALANCI BOYOZ

Malzemeler:
3 yufka
Lor peyniri
Üzeri için yumurta sarısı

Yufkaları ıslatmak için:
1/2 Su bardağı su
1/2 Çay bardağı sıvı yağ

Üzerine:
1 Şişe maden suyu
1 Çay bardağı su

Yapılışı:
Su ve sıvı yağ bir kasede karıştırılır. Bir yufka tezgaha serilerek hazırlanan sostan yufkanın yarısına sürülür. Diğer yarısı üstüne kapatılır. Yufka 4 eşit parçaya kesilir. üzerine lor peyniri harçtan konularak rulo şeklinde sarılır ve gül böreği yapar gibi  kendi etrafında dolanır. Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılır. Bir kap içine sıkıca yerleştirilir. Üzerine maden suyu ve su karışımı dökülür. Üzeri kapatılarak 4-5 saat bekletilir. Daha sonra börekler yağlanmış tepsiye alınarak üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir ve servis edilir.
Afiyet olsun........

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...