2 Şubat 2016

BELİŞ TATLISI 2

        Merhaba canlar. Bu aralar hevese geldim. Şimdide yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Ama bir ara üşeniyordum, hız kesmeden daha önce yapıp fotoladığım mamaları sizlerin beğeninize sunmaya karar verdim. Daha öncede Beliş Tatlısı yapmıştım ama, onu yufkalarını börek yapar gibi tepsiye döşemiştim. Bu defada rulo şeklinde yapılışını paylaşacağım. Umarım beğenirsiniz...Bu tarifi de yine çalışma arkadaşım Sezer'den almıştım....Teşekkür ederim arkadaşım.
Malzemeler:
12-13 Adet baklava yufkası
4 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
Biraz limon kabuğu rendesi
Dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
5 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:
     Yumurtayla şeker iyice çırpılır sonra yoğurt, yağ, irmik, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesiyle birlikte tüm malzemeler karıştırılır. Yufkalar tek tek serilerek bu karışımdan sürülür üzerine dövülmüş ceviz serpiştirilir.Kısa tarafından rulo şeklinde sarılarak tepsiye döşenir.Dikdörtgen fırın tepsisi 12 tane alıyor.Ve bu şekilde pişirilir. 
          Daha sonra şerbeti  15 Dk' kaynatılır. Kaynatılırken de  sonra limon suyu sıkılır. Hamur ve şerbet ikiside ılıkken şerbet dökülerek soğumaya bırakılır. şerbetini çektikden sonra servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...