14 Mart 2017

KIRMIZI BİBER TURŞUSU




          Merhaba arkadaşlar. Bu turşuyu sonbaharda yapmıştım, epey bir gecikmeden sonra paylaşıyorum ama kusuruma bakmayın.  Sevgili mesai arkadaşım Zelnur'dan öğrendim bu turşuyu yapmayı. Çok nefis oluyor. Teşekkür ederim arkadaşım. Gelelim tarifimize...            
       Malzemeler:
 Bir buçuk kilo biber
 1Su bardağı sirke                                              
 1 Su bardağı zeytin yağı 
 1Su bardağı su 
 1 Su bardağı şeker 
1 yemek kaşığı tuz 

Yapılışı:
  Hepsini ocağa konularak kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatılır, kavanozlara koyulup kapatılıp ters çevirilir. (konserve yapar gibi)    Not:Kavanozların dibine 2 -3 diş sarımsak atılır....

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...